"De platenspeler is een magisch apparaat"

Geschreven door Redactie

Voor Sander Rekveld uit Almere is de platenspeler een magisch apparaat. "Als ik een goede plaat op mijn speler draai, kan ik echt ontspannen. Ik hoor echt veel meer dan bijvoorbeeld bij een cd. Het geeft een ander gevoel."


Jaren geleden kocht Rekveld een tweedehands platenspeler. De speler bleek kapot en in plaats van hem weg te gooien, repareerde de Almeerder het apparaat. "Dat repareren is uit de hand gelopen. Inmiddels weten mensen uit het hele land mij te vinden om hun speler te laten maken", vertelt de trotse Rekveld. 


Volgens Rekveld werden de spelers vroeger kwalitatief veel beter gemaakt. Daarom is reparatie vaak ook de moeite waard. "Eigenlijk kan ik alles wel repareren. Vaak zijn dezelfde soort onderdelen kapot en die kan ik vervangen of reviseren. Verder doet goed schoonmaken en een nieuw kabeltje wonderen!" 


Volgens Rekveld realiseert vooral de jeugd zich niet wat voor een kwaliteitsverschil er zit tussen een ouderwetse plaat of bijvoorbeeld het populaire muziekformaat mp3. "Je mist echt heel veel informatie bij een digitaal bestand. Officieel kan je dat vaak niet horen, maar er is echt een heel duidelijk verschil." 


Rekveld zegt dat je met een relatief goedkope platenspeler al een heel mooi resultaat kan boeken. "Natuurlijk, er zijn platenspelers van 10.000 euro, maar een tweedehands gereviseerde speler van 100 euro kan echt ook al een prima geluid geven", zegt Rekveld.

Onze Ambassadeurs