Harcourt Klinefelter introduceert muziek van Almeerse Caroline in't Veld in Nieuwe Bibliotheek

Dominee Harcourt Klinefelter, de 84-jarige voormalig adviseur en vriend van dr Martin Luther King was de inleider bij de presentatie van het nieuwe album van Caroline In't Veld met haar band: Encore.

Klinefelter, Amerikaan bij geboorte maar Nederlander naar keus, refereerde naar de moord op Peter R. de Vries met een minuut stilte. On bended knee is no way to be free. Dr. King had het kunnen zeggen in zijn historische toespraak ‘I have a dream’, maar ook zijn mond werd in 1968 gesmoord door een kogel. 

Muziek en mensenrechten

In de mensenrechtenbeweging speelden negrospirituals een grote rol, verbonden met de bevrijding uit de slavernij. Dr. King zelf had weinig muzikaal talent, zijn talent lag elders zoals we weten. Hij leefde in de ghetto om elke dag te voelen wat het is om in armoede te leven. Hij wees de persoonsverheerlijking rond zijn persoon scherp van de hand als hij weer als ‘the black Jezus’ werd neergezet. Dat hij ook maar een gewoon mens was bleek uit Klinefelter’s anekdote over een uitje met zijn kinderen naar een amusementspark waarbij zijn kinderen vrijkaartjes op de kop hadden getikt voor een attractie. Hij moest tegen zijn zin mee. De man die niet bang was om te sterven, stond doodsangsten uit in de rollercoaster. Een gewoon mens met een bijzondere gave en van grote historische betekenis voor vele mensen toen en nu. 

Uitreiking eerste exemplaar Encore

Het album Encore werd uitgereikt aan raadslid en oud wethouder Frits Huis en neemt je mee op reis en onze ervaringen onderweg. Het refereert naar het laatste nummer op het album over de Oostvaardersplassen, een plek dichtbij voor Caroline In't Veld om rust te vinden. Daar zal Eminem met dezelfde titel voor zijn vijfde album niet aan gedacht hebben. Later een recensie over het album dat door corona vele hindernissen moest overwinnen. Maar Dr. King zei al: vooruitgang is niet lineair maar komt in golven. 

De beelden van de perspresentatie en muziekopnames komen binnenkort op het YouTube account van de Nieuwe Bibliotheek te staan. 

Onze Ambassadeurs