Koningsdag in Almere Centrum

Geschreven door Redactie

Het is bijna Koningsdag! Wat is er allemaal te doen in Almere? De redactie zocht het uit! 


Almere Centrum is dé plek om Koningsdag te vieren. Niet alleen overdag is er genoeg te doen, ook in de nacht is er het een en ander te doen. Lees snel verder.


Vrijdagavond begint het feest al. Dan is het jaarlijkse Kingsnight Dance Event. Er komen live optrededs en drumspektakels. Ook is er een Kidsparty. Ook de volgende dag zijn er genoeg optredens op verschillende podia door de stad. Én de vrijmarkt is er.

De Kingsnight Dance Event wordt gehouden op Grote Markt. Om 17:00 begint het feest al, tot 24:00. Er komen veel DJ's zoals DJ Kai & Friends, R&G, Divine, Antonio Loren en nog meer. Ook zijn er lasershows aanwezig. 

Ook op het Belfort plein is er een podium. Vanaf 17:00 tot 22:00 kun je ook hier genieten van de muziek van onder andere DJ Jeroen, Melany Sharon en Patrick van Veen. 

Op het Stadhuisplein wordt de Kidsparty gehouden. Er komt een personage van Sesamstraat, Hakim, die leuke verhalen zal vertellen. De kids kunnen van 17:00 tot 22:00 terecht op het stadhuisplein. Ook zullen er diverse optredens komen van onder andere DJ Bee.

Ook met Koningsdag is er genoeg muziek. Op Grote Markt begint het om 13:00 en kun je luisteren naar onder andere YES-R, Cheap Trills, Female Fusion en de Budding Blues Band. Op het Belfort plein zullen er ook weer optredens zijn. Deze beginnen om 13:30 en gaat door tot 22:00. De Kidsparty zal weer op het Stadhuisplein staan om 10:00. Er komen veel verschillende Almeerse dansscholen, en de kleintjes kunnen meedoen met de verkiezing pins of prinses van Almere. 

De vrijmarkt begint de dag ervoor al om 17:00 en duurt tot 17:00 op Koningsdag zelf. Almeerders kunnen hun kleedje leggen en spullen verkopen. Wel zijn er regels waar men aan moet voldoen. Je mag bijvoorbeeld niet een plek reserveren of afbakenen. Stoepen voor winkels met een poster waarop staat dat zij open zijn mogen niet bezet worden. Zelfgemaakt voedsel en drinken mag ook niet worden verkocht.