'Prikkelarme kermis succes'

Geschreven door Redactie

De kermis in Almere Buiten was zaterdagmiddag twee uur 'prikkelarm'. Er waren geen flikkerende lampen en er was zo min mogelijk geluid. Op die manier konden mensen die last hebben van de prikkels ook eens naar de kermis.


Volgens Almere City Marketing was het een succes. "Vooraf hoopte ik op zo'n 30 mensen, maar het is echt veel drukker", vertelt Tim Beldman. "Ik krijg van veel bezoekers te horen dat ze het fijn vinden." 

Een vrouw met kinderen is blij met de rust. "Ik werk met mensen die niet zo goed tegen prikkels kunnen maar zelf vind ik het ook wel fijn. Maar toch als je hier rondloopt, mis je wel iets." 

Petra de Booij van het Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere kwam ook even kijken. De stichting wil de openbare ruimtes in de stad toegankelijker maken voor iedereen. "Ik vind het een erg goed initiatief", vertelt ze. "Ik krijg van veel mensen te horen dat ze het erg prettig vinden, zo zonder prikkels." 

Na twee uur 'prikkelarm' konden alle exploitanten hun lampen en geluid weer aan zetten. Als het aan Almere City Marketing ligt, zal er vaker een paar uurtjes prikkelarme kermis in Almere zijn.