Nieuw zoet festival op De Kemphaan

Geschreven door Redactie

Het Festival der Zoete Verleidingen is een nieuw festival in april op Stadslandgoed De Kemphaan waar taartenbakkers en zoetekauwen drie dagen hun hart kunnen ophalen. Het festival heeft al jarenlang een zomereditie in het Drentse Sleen. 

Initiatiefnemer Anneke Boekee startte in 2012 met het festival. Het bleek succesvol, zeker nadat een jaar later het tv-programma Heel Holland Bakt (HHB) de eerste uitzending had. Inmiddels zijn veel Nederlanders besmet met het bakvirus. Boekee: "Toen ik het ging organiseren waren mensen sceptisch, maar toen kwam het programma en iedereen raakte enthousiast. Je hoeft bijna geen moeite te doen om mensen te motiveren." 

Midden van het land


Omdat het Drentse dorp niet voor iedereen om de hoek ligt, komt Boekee nu met een voorjaarseditie in Almere. "Dat ligt in het midden van het land. Bovendien vond ik de naam zo leuk klinken: Stadslandgoed de Kemphaan", vertelt Boekee.

Taartenbakwedstrijd


Er is van alles te doen. Bezoekers kunnen inspiratie opdoen bij bekende patissiers. Er zijn tientallen stands met bakspullen, bakboeken en jams. Maar er is ook een taartenbakwedstrijd. 25 taartenbakkers krijgen de kans om hun baksel te laten jureren door onder meer Rutger van den Broek, winnaar van de eerste editie van HHB. De wedstrijd staat open voor 25 bakkers. Terwijl de jury proeft, worden de punten van de deelnemende taarten verkocht. De opbrengst is voor stichting De Opkikker. 

Het Festival der Zoete Verleidingen is van 12 tot en met 14 april op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. 

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.