Corrosia zoekt naar nieuwe datum Enter festival

Geschreven door Redactie

Kunst- en buurtfestival Enter Almere Haven wordt verplaatst.

Het festival, dat op 6 en 7 juni zou plaatsvinden, staat of valt met een intensieve Almeerse samenwerking.

Corrosia Theater, Expo & Film gaat in overleg met betrokkenen op zoek naar een nieuwe datum.  

 

Najaarsfestival 

Tot 1 juni geldt een verbod op bijeenkomsten in verband met de bestrijding van het coronavirus. Het unieke karakter van Enter Almere Haven is juist de verregaande participatie door buurtbewoners.. Om ook in de laatste, cruciale maanden voor het festival op een veilige manier te kunnen blijven samenwerken met Almeerders, zoekt Corrosia naar een nieuwe datum in het najaar van 2020. Daarbij onderzoeken de betrokken buurtbewoners samen met Corrosia de mogelijkheden van geschikte locaties in Almere Haven Centrum, De Wierden/De Laren en De Meenten/De Grienden om het festival in aangepaste vorm door te laten gaan.  

 

Kunst in vele handen 

Gedurende een traject van twee jaar werken Almeerders onder begeleiding van Corrosia Theater, Expo & Film aan de programmering, productie en promotie van het festival dat in drie wijken in Almere Haven plaatsvindt. Enter Almere Haven is de volgende fase in het doorlopende kunstparticipatieprogramma van Corrosia waarin professionals en betrokken bezoekers en buurtgenoten gezamenlijk een programma neerzetten dat bijdraagt aan een sterkere culturele infrastructuur en beter leefomgeving in Almere. Met Enter Almere Haven doet het cultureel centrum een stap verder de wijk in. Op zoek naar goede ideeën, betrokkenheid en publiek. Hiermee wil Corrosia kunst in vele handen leggen. De inhoudelijke zeggenschap is hier – na discussie en dialoog – volledig aan de deelnemende burgers.  

Enter Almere Haven wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Gemeente Almere en Prins Bernhard Cultuurfonds en geadviseerd door Dēmos, de organisatie achter het succesvolle ENTER Festival BXL in Brussel.  

 


Onze Ambassadeurs