Hennepkwekerij gevonden na brandmelding

Geschreven door Redactie

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Schoutstraat in Almere Stad.

Een wijkbewoner sloeg alarm omdat hij een brandlucht rook. De brandweer maakte de deur van de woning open om de oorzaak te achterhalen. Binnen werd een hennepkwekerij gevonden. Volgens de politie was er gerommeld met de elektriciteitsinstallatie om 'gratis' stroom voor de kwekerij te krijgen. Dat zorgde voor een zeer brandgevaarlijke situatie. Stroomleverancier Liander doet bij dit soort situaties altijd aangifte van stroomdiefstal.


De politie vond de situatie te gevaarlijk om te wachten met het ontruimen van de kwekerij. Op Facebook maakt de politie excuses aan de buurt voor de geluidsoverlast die daar het gevolg van was.

Onze Ambassadeurs