Filmster Samuel doet stunts zelf

Geschreven door Redactie

De 15 jarige Samuel Reurekas uit Almere speelt één van de hoofdrollen in de film 'Circus Noël' die half april in première gaat.

De Almeerder speelt een jongen die in het circus terecht komt. Voor zijn rol moet hij trucs op een paard doen. "Ik heb veel getraind en kan nu bijvoorbeeld recht op het paard staan in draf. Dat is best moeilijk", zegt de jonge acteur.


De film komt voort uit de serie 'Circus Noel' die werd uitgezonden door NPO Zapp. Ook voor deze serie deed Samuel veel van zijn stunts zelf. Wat Samuel doet heet voltige in de paardensport. Hij krijgt training van Koen Akkerman. Dat is een grote naam in deze wereld. "Samuel pakt de lessen zo goed op dat hij bijna alles zelf heeft kunnen doen. Hij is een snelle leerling", zegt Akkerman.


Vertrouwensband

"Het was in het begin best eng en ik ben ook wel gevallen. Maar door vertrouwen in mijzelf en in het paard werd ik steeds beter. Ik ben heel benieuwd naar de film en kan niet wachten om mijzelf op het grote scherm te zien!", zegt Samuel.Onze Ambassadeurs