Week van het geld! #5

Geschreven door Jeromy Jansen

Vandaag begint de Week van het Geld! Geld is altijd fijn, en maakt ons leven een stuk makkelijker! 7 dagen lang plaatsen wij artikelen die met geld te maken hebben!

Vandaag heeft de redactie onderzoek gedaan naar de duurste sieraden! Bijna iedereen heeft wel iets van een sieraad in huis liggen. En....! Alle vrouwen zijn natuurlijk dol op sieraden! Dus daarom vandaag de 3 duurste sieraden op een rijtje! 

1. De Cullinan - 337 miljoen euro
De grootste ruwe diamantkwaliteit ooit gevonden. Zelfs geslepen is hij nog steeds ongelooflijk groot met 530.2 karaat en heeft de naam gekregen 'The Great Star of Africa'. Momenteel maakt hij deel uit van de Britse kroonjuwelen. 
2. De Hope diamant – 250 miljoen euro
Deze mystieke 45,52 karaat diamant lijkt op het eerste gezicht blauw, maar onder UV-licht krijgt hij de kleur van rode fosfor. Het verhaal gaat dat hij vervloekt is, hij zou de bezitter ongeluk brengen... Volgens een legende is hij gestolen uit Hindoestaans standbeeld en toen de priesters daar achter kwamen spraken ze een vloek uit over de steen. Je kunt hem (op een veilige manier) bekijken in het Smithsonian Museum of Natural History in Washington DC.
3. Beers Centenary Diamond - 84.2 miljoen euro
Deze kleurloze diamant, vernoemd naar de Beers Consolidated Mines, is geclassificeerd met de hoogste graad van kleurloze diamanten - D kleur - wat betekent dat hij zowel van binnen als buiten geen gebreken heeft. Hij weegt 273.85 karaat, hoewel de oorspronkelijke steen een zelfs 599 karaat woog.

Vinden jullie sieraden ook zo leuk! 

Onze krant nog niet ontvangen?