Grote brand bij recyclingbedrijf De Vijfhoek

Geschreven door Redactie

Bij recyclingbedrijf De Vijfhoek/Cirwinn aan de Pontonweg in Almere Buiten heeft zondagochtend een grote brand gewoed. In verband met rook over de Waterwijk, Muziekwijk en Kruidenwijk is er een NL Alert uitgegaan. Hoewel er geen gevaarlijke concentraties gevaarlijke stoffen zijn gemeten, geldt tot nader order het advies om deuren en ramen dicht te houden.

Het vuur woedde in een loods, waarin volgens de brandweer 'normaal afval' als karton en papier lag opgeslagen. Aanvankelijk wilde de brandweer het gebouw gecontroleerd laten uitbranden, maar 's middags is er besloten om toch actief te gaan blussen.

Het korps Almere rukte met groot materieel uit om het vuur in het recyclebedrijf te bestrijden. Ook brandweerkorpsen uit de omgeving ondersteunden met mankracht en materieel om de brand onder controle te krijgen. De oorzaak is nog onbekend.

De NL Alert-melding is overigens niet bij iedereen aangekomen. Mensen die geabonneerd zijn op de dienst lieten weten geen bericht te hebben ontvangen. Ook is de melding aangekomen buiten de regio, zoals bijvoorbeeld in Haarlem.

Onze Ambassadeurs