Groter veiligheidsgevoel door digitale deurbel

Geschreven door Redactie

Een proef heeft bepaald dat een digitale deurbel voor minder inbraken zorgt. Althans, het biedt nog geen uitsluitsel. Wat wel gebeurde is dat inwoners zich veiliger voelen door de digitale deurbel. 


Omdat er in Stedenwijk veel inbraken plaatsvinden werd er in deze buurt een proef gehouden. In 45 straten en op bijna 100 adressen werd een digitale deurbel geïnstalleerd. Dit is een deurbel met camera. 


De beelden worden hierbij opgenomen en beweging bij de deur wordt geregistreerd. De bewoners krijgen via een app een melding op hun telefoon of tablet. 

Een voorwaarden om mee te doen aan het onderzoek was om de deurbel aan te melden bij het politiesysteem. Dit systeem heet Camera in Beeld. Wanneer er een inbraak zou zijn geweest, heeft de politie toegang tot de beelden. 

Het resultaat mocht er zijn want het aantal inbraken in namelijk gehalveerd. Toch is de rijksoverheid nog niet helemaal tevreden. Op straatniveau zijn er positieve effecten zichtbaar, maar op wijk-en-woningniveau is er nog niet heel veel te merken. 

Het percentage dat zich onveilig voelde in hun eigen huis daalde van 40 naar 23 procent. En dat door een deurbel. 


Het experiment wordt nu ook in Rotterdam-Zuid uitgevoerd. 


Onze Ambassadeurs