'Politie moet geen gewoonte maken van straattaal'

De gemeente Almere vindt dat de politie er geen gewoonte van moet maken om met straattaal te communiceren. Dat antwoordt het college op vragen van de PVV. De partij vindt dat een politiebericht op Facebook met de titel 'yo boefjes' het gezag van de politie aantast. Ze wilde weten hoe het college daarover denkt. Het bericht werd vorige maand online geplaatst en kreeg landelijke aandacht.

Yo boefjes,

Het wordt echt veel te heet deze week. Zullen we afspreken dat we geen criminele activiteiten plannen tot het weekend ofzo? Werken met dit weer is zeer taai. Niet alleen voor jullie, maar ook voor ons.

Blijf thuis, gooi die airco aan en ga het nieuwe seizoen van Stranger Things of La Casa de Papel kijken. Dan zien we elkaar weer van 't weekend als het wat afgekoeld is.

Bedankt,

De Popo

PS: no spoiler alert. Wij hebben nog niet alle afleveringen gezien


De PVV vroeg onder meer wat het college ervan vindt dat de politie vraagt aan criminelen hun criminele activiteiten even uit te stellen. Volgens de partij is het de taak van de politie om crimineel gedrag te bestrijden.

Laagdrempeliger

"Wij moedigen echter niet aan dat de politie hier een gewoonte van maakt. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat er veel mensen zijn die deze toon van communicatie op prijs stellen, omdat de politie met deze manier van communiceren voor hen laagdrempeliger en beter benaderbaar is", zo antwoordt het college. Ze vindt ook dat het de taak is van de politie om criminaliteit te bestrijden.

De politie is volgens het college zelf verantwoordelijk voor haar manier van communiceren. Binnenkort wordt tijdens een routineoverleg besproken op welke manier dat moet gebeuren.

Onze Ambassadeurs