Videoland Almere stopt

Geschreven door Redactie

Na 30 jaar stop Videoland Almere. De eigenaar is gediagnosticeerd met ALS. Daarom is het niet haalbaar om de winkel nog te laten draaien. 


De eigenaar is er kapot van, maar het is iets wat nodig is. Hij geeft toe dat de ongemakken toenemen, en het daarom niet langer verantwoord is om de winkel open te laten. 


Lang geleden begonnen zij aan de Spoordreef. Zij hebben de ontwikkeling van de totale entertainmentindustrie meegemaakt. Van videobanden tot het huidige digitale content. Zij hadden grote concurrenten zoals Ster Videotheken en MovieMax.

De komst van internet maakte alles anders. Films kon je makkelijk streamen of downloaden, en sinds Netflix er is kan niemand zich meer een videotheek voorstellen. Daarom besloten zij nieuwe producten toe te voegen aan het assortiment zoals inkt cartridges. Door hun kennis werden zij ook betrokken in andere winkels. 

In het voorjaar van 2018 werd de eigenaar gediagnosticeerd met ALS. Zijn wereld stond op zijn kop. Fysiek is het gewoon te zwaar om de winkel draaiende te houden. Hij verteld dat er genoeg lieve mensen die hen op zijn been houden. 

In april begint de uitverkoop. De winkel zit aan de Rimsky-Kossakovweg 3 in Muziekwijk. 

Onze Ambassadeurs