Tien jaar cel voor doodslag Dichterhof

Geschreven door Redactie

Een Almeerder heeft woensdag tien jaar celstraf gekregen omdat hij een 18-jarige plaatsgenoot heeft doodgestoken. Volgens de rechter heeft Farshid N. het slachtoffer "volstrekt nodeloos op afschuwelijke wijze uit het leven gerukt".

In februari 2018 werd op de Dichterhof in het Almeerse stadscentrum een zwaargewonde man gevonden. De 23-jarige N. was op dat moment bij het slachtoffer. De ambulancemedewerkers vertrouwden de situatie niet helemaal en schakelden de politie in. Een dag later overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

N. heeft altijd ontkend dat hij bij de dood betrokken is geweest. Volgens hem heeft het slachtoffer zichzelf gestoken om zelfmoord te plegen en wilde hij het slachtoffer daarvan weerhouden. Toch klopt deze bewering volgens de rechter niet omdat het slachtoffer vlak voor zijn dood afweerletsel en twee schedelbreuken heeft opgelopen.

Ook de steekwonden op zijn lichaam zijn geen logische plaatsen waar iemand zichzelf zou steken om zelfmoord te plegen. Daarnaast blijkt uit WhatsApp-berichten dat de twee de avond voor het incident ruzie hadden en dat het slachtoffer de Almeerder uit zijn woning had gezet.

De rechtbank is van oordeel dat alleen een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats is. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.