Lasershow Space Waste Lab afgeblazen

Geschreven door Redactie

KAF heeft de live performance Space Waste Lab van Daan Roosegaarde op de Esplanade in Almere voor komende vrijdag en zaterdag afgeblazen. De weersvoorspelling met flink wat regen en windkracht 5 maken de lasershow te gevaarlijk.

Het binnenprogramma gaat wel door. Zaterdag 8 december gaat astrofysicus en beeldend kunstenaar Vincent Icke in gesprek met 'nerdy' studenten van Hogeschool Windesheim Flevoland over hun onderzoek naar de mogelijkheden om ruimteafval op te ruimen en te hergebruiken.

Roosegaarde is bekend van lichtprojecten als 'Waterlicht' en 'Icoon Afsluitdijk'. Op dit moment zweven er zeker 29.000 objecten groter dan 10 centimeter door de ruimte rond de aarde. Dit ruimteafval kan voor de nodige problemen gaan zorgen. De lichtperformance op de Esplanade is nu op 19 januari 2019 voor het laatst te zien.

Onze Ambassadeurs