Politie lokt viertal in de val met undercoveractie

Geschreven door Redactie

De politie heeft vier mannen in de val gelokt met een undercoveractie. Dat bleek vrijdag tijdens een pro-formazitting tegen de verdachten. Drie van hen komen uit Almere en één uit Enschede.

Vorig jaar september werd één van de mannen benaderd door undercoveragenten in een Almeers poolcentrum. De agenten vroegen hem of hij aan wapens kon komen. Toen hij die vervolgens leverde, vroegen ze of hij samen met hen een overval wilde plegen op een drugsdealer. Dat moest gebeuren bij het vliegveld in Hoogeveen, waar de dealer met een privé-vliegtuig zou landden.

Om de overval te kunnen plegen was volgens het undercoverteam wel versterking nodig. Daarom vroeg de Almeerder drie anderen hem te helpen. De man regelde allerlei materialen, onder meer politie-uniformen. Met verschillende auto's gingen ze naar Hoogeveen. Onderweg werden ze overmeesterd door een arrestatieteam.

Tijdens de pro-formazitting werd niet duidelijk waarom de politie de verdachten in de val heeft gelokt. Het viertal mag de rechtszaak thuis afwachten. Die gaat eind juni verder.

Onze Ambassadeurs