Stemmen worden 11 april op verschillende locaties herteld

Geschreven door Redactie

Donderdag 11 april worden de stemmen voor de Provinciale Staten in alle Flevolandse gemeenten herteld. Dinsdag 16 april wordt de nieuwe uitslag bekend.

De hertelling vindt plaats op verzoek van het CDA. De partij kwam zo'n tien stemmen tekort voor een vierde zetel. De provincie heeft in elke gemeente één locatie ingericht waar de stemmen opnieuw geteld gaan worden. De locaties zijn toegankelijk voor het publiek.

In Lelystad wordt vanaf half 9 's ochtends met tellen gestart, in de andere gemeenten om 9 uur. Hier vinden de hertellingen plaats:

Almere: Sporthal Almere Haven, Parkwerf 138
Lelystad: Stadhuis, Stadhuisplein 2
Dronten: De Meerpaal, De Rede 80
Zeewolde: Ravelijn, Ravelijn 1
Noordoostpolder: Bosbadhal, Bosbadlaan 2
Urk: De Koningshof, Staartweg 20

De hertelling brengt ook kosten met zich mee. De provincie wil pas na de uitslag naar buiten brengen welk prijskaartje aan de hertelling hangt. Leonie Vestering van de Partij van de Dieren Flevoland weet te vertellen dat de 650 vrijwilligers die de stemmen gaan tellen elk een vergoeding van 100 euro krijgen. Daarmee kost de hertelling minstens 65.000 euro. Andere kosten als de huur van ruimtes komen daar nog bij.

Dinsdag 16 april wordt in een openbare zitting op het Lelystadse stadhuis de uitslag van de hertelling bekend gemaakt. De volgende dag worden de Statenleden officieel benoemd.

Onze Ambassadeurs