PvdA wil winst maken op grondverkoop Floriadewijk

Geschreven door Redactie

De PvdA in Almere wil dat er winst wordt gemaakt op de grondverkoop voor de toekomstige Floriadewijk. Als de huidige plannen ongewijzigd blijven, wordt er een verlies van zo'n 7 miljoen euro geleden. Dat verlies is overigens al meegenomen in de begroting. 

De PvdA vroeg donderdagavond om een onderzoek naar de mogelijkheden voor de bouw van extra woningen. Door de extra woningen wordt er geen verlies geleden maar moet er minimaal 1 miljoen winst worden gemaakt. "Of misschien kan er wel meer winst gemaakt worden", zegt PvdA-raadslid Ruud de Jonge. Een meerderheid van de raad besloot donderdagavond dat het onderzoek er kan komen. Uit het onderzoek moet onder meer blijken hoeveel huizen er nog bij kunnen komen op het Floriade-terrein, als het evenement is afgelopen in 2022.

Volgens De Jonge gaat de bouw van extra woningen overigens niet ten koste van het 'groene karakter' van de wijk. Zijn voorstel is om de huidige ruimte anders in te delen, bijvoorbeeld met kleinere huizen. Het is volgens hem zeker dat het terrein in ieder geval niet groter wordt voor de eventuele bouw van extra woningen. 

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.