'Wethouder moet ingrijpen tegen tuinafval op straat'

Geschreven door Redactie

NIDA Almere wil dat wethouder Jan Hoek maatregelen neemt tegen de groei van tuinafval op straat. Dat zegt Hassan Buyatui op Twitter. Volgens Buyatui moet de wethouder nu echt ingrijpen en is wegkijken geen optie.

“Blad- en snoeikorven worden normaliter zowel in het voorjaar als in het najaar geplaatst, maar dit voorjaar zijn ze niet geplaatst op de ca. 150 locaties in de stad zoals dat hoort”, schrijft NIDA Almere. “Dit is onverantwoord, vooral omdat we gezien hebben dat tuinafval in grote volumes op straat laten liggen, gevaren kan opleveren. Het wordt bijvoorbeeld in brand gestoken. Hiermee worden onze hulpdiensten ook nog opgezadeld met onnodig extra werk”.

Buiten de tweet van Buyatui heeft de partij heeft een motie ingediend. Deze wordt op donderdag 11 juni 2020 in de raad besproken. Eerder stelde de partij schriftelijke vragen over het werk van stadsreiniging. In de beantwoording van deze vragen geeft het college aan dat het aanbod van afval in deze tijd heel groot is terwijl ze bij de stadsreiniging moeten werken met minder werknemers. 

Onze Ambassadeurs