Flevolanders goed van start bij WK windsurfen

Geschreven door Redactie

Kiran Badloe is goed begonnen aan het WK Windsurfen in Australië. Van de eerste drie races die dinsdag in Sorento vlakbij Melbourne zijn gevaren, wist de Almeerder er één te winnen. Bij de twee andere wedstrijden eindigde hij op de tweede plaats. Hij staat daarmee in het voorlopig klassement op de tweede plaats. 

Er gingen dinsdag bij de heren in de Olympische RS:X-klasse twee groepen van 35 surfers van start die met elkaar de strijd aan gingen. De beste surfers uit deze twee groepen worden vanaf woensdag bij elkaar in de groep gezet.

Badloe is met Dorian van Rijsselberghe verwikkeld in een strijd om één ticket voor de Olympisch Spelen deze zomer in Japan. Van Rijsselberghe ging dinsdag in de andere groep van start. Hij kende met een 18e, 1e en 4e plaats een minder goede start van het WK. 

Lilian de Geus uit Almere kwam bij de dames in de Olympische RS:X-klasse vandaag ook tot drie races. Zij eindigde daarbij op de 18e, 3e en 1e plaats. Door deze resultaten staat ze in het klassement op een voorlopige derde plaats. De Geus heeft zich al geplaatst voor de Olympische Spelen. Ze heeft haar zinnen nu gezet op de wereldtitel.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.