Almere City FC wint eerste oefenduel van 2022-2023

Geschreven door Redactie
Almere City FC wint eerste oefenduel van 2022-2023 Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Almere City FC heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Gehuld in de blauw-gele uittenues zegeviert de ploeg met 1-3 tegen een combinatieteam van AZ.

De eerste minuten is het aftasten voor de formatie van hoofdtrainer Alex Pastoor, die vandaag twee volledig wisselende elftallen de wei instuurt. Voor Faïz Mattoir is -net als jonkie Jaden Pinas- een basisplaats weggelegd bij de eerste elf, maar juist hij veroorzaakt bij zijn eerste essentiële actie een penalty. Het cadeautje is voor AZ echter niet weggelegd, want de bal spat uiteen op de lat.

Het is een wake-up call voor Almere, want na de elfmetertrap nemen de Almeerders het heft in handen en wordt de eerste helft gedomineerd. Maarten Pouwels is degene die het eerste doelpunt uit de voorbereiding op de naam zet, na goed voorbereidend werk van Layee Kromah. Pouwels hoeft slechts een sliding in te zetten om de voorzet op maat binnen te glijden. Een minuut na zijn openingsdoelpunt is Pouwels opnieuw dichtbij een goal. Zijn kopbal wordt echter vakkundig gekeerd door AZ-doelman Sem Westerveld.

Pas in de laatste fase van de tweede helft krijgt het succes van Almere City FC een vervolg. Alhoewel ook het tweede elftal van Almere City FC de Alkmaarders voortdurend terug duwt, zijn er geen grote kansen te ontwaren. Het is opnieuw een penalty die de zaak openbreekt. Een handsbal van AZ in het strafschopgebied geeft Stije Resink de gelegenheid de voorsprong uit de bouwen. Laag en hard in de linkerhoek is het schot van Resink: 0-2.

AZ komt nog terug met een eigen penalty, alvorens Tijmen Wildeboer in de allerlaatste minuut in het slot gooit. Wildeboer profiteert hierbij optimaal van een actie van Ilias Alhaft. Alhaft lost na een rush een vernietigend schot, dat uiteenspat tegen een verdediger. Wildeboer twijfelt geen moment als de afgeslagen bal voor zijn voeten valt. De volley valt als een streep achter de Alkmaarse goalie.

Morgenvroeg vertrekt de selectie voor een week naar Oostenrijk. Op het trainingskamp wordt aan teambuilding gedaan en staat midweeks het duel tegen SC Imst op het programma. Jonas Arweiler vergezelt het team niet op reis naar het Alpenland. Hij heeft van de clubleiding de ruimte gekregen een ander voetbalonderkomen te vinden.
Onze Ambassadeurs