Basic-Fit meer dan twee miljoen leden

De sportschool Basic-Fit maakte dinsdag bekend dat ze in het eerste halfjaar van 2019 maar liefst 27 procent meer omzet hebben geboekt dan dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal leden is ook toegenomen naar meer dan twee miljoen. 


De hogere omzet is te danken aan de toename van het aantal leden en de hogere gemiddelde abonnementskosten die de leden betalen. In het eerste halfjaar liep het aantal leden op naar meer dan twee miljoen. Door de nieuwe abonnementenstructuur kreeg de keten meer ‘premium’-leden die meer betalen. 


De omzet kwam in totaal uit op 240 miljoen euro over het eerste halfjaar. Vorig jaar behaalde Basic-Fit in dezelfde periode een omzet van 190 miljoen euro. Door de aankoop van Fitland heeft Basic-Fit nu 785 vestigingen. Basic-Fit verwacht over heel 2019 155 sportscholen te openen.