Verslagen informateur nog niet openbaar

Geschreven door Redactie

De gespreksverslagen van informateur Annemarie van Gaal met de politieke partijen in Flevoland zijn nog niet openbaar gemaakt. De bedoeling was dat het vandaag ging gebeuren.

Uit de verslagen moet blijken hoe de verschillende fracties aankijken tegen de college-onderhandelingen. De informateur heeft alle partijen gevraagd of ze willen deelnemen aan een college van Gedeputeerde Staten en met wie.

Omdat Forum voor Democratie bij de verkiezingen in één keer de grootste partij van Flevoland werd, is het vooral interessant of de nieuwkomer ook gaat deelnemen aan het dagelijks bestuur van de provincie.

Meer tijd

Volgens de provincie Flevoland kost het uitwerken van de gespreksverslagen meer tijd dan verwacht. Bovendien moeten de fracties nog instemmen met de samenvattingen die gemaakt zijn. De openbaarmaking volgt waarschijnlijk op dinsdag.

Advies van Van Gaal

Het uiteindelijke advies van informateur Van Gaal voor de samenstelling van een college van GS is gepland voor woensdag 17 april. Dat is na de hertelling van de stemmen. Die wordt uitgevoerd op verzoek van het CDA. Deze partij kwam zo'n tien stemmen tekort voor een vierde zetel.

Onze Ambassadeurs