Man blijft bommelding Amsterdam Centraal ontkennen

Geschreven door Redactie

Een 22-jarige verdachte uit Lelystad blijft onverstoorbaar ontkennen dat hij twee jaar geleden een bommelding heeft gedaan op station Amsterdam Centraal.

Dat bleek dinsdag tijdens het hoger beroep in de strafzaak. Het Openbaar Ministerie is niet geïmponeerd door die ontkenningen. Het OM eiste opnieuw 13 weken jeugdgevangenis, waarvan 7 weken voorwaardelijk en 180 uur werkstraf.


De rechtbank legde die straf in januari al op. Maar de Lelystedeling ging in beroep, want hij is ervan overtuigd dat er geen bewijs tegen hem is. Het OM kan volgens de verdachte niet bewijzen dat zijn vingers de toetsen van de computer hebben aangeraakt waarmee de bedreigingen zijn geschreven. 


De Lelystedeling hackte volgens het OM een Facebook-account en daarop dreigde hij met de bomaanslag. Op andere Facebook-accounts bedreigde hij mensen met teksten als: "Ik ga je kapot steken als je in Lelystad op straat loopt." Ook pleegde hij fraude met een creditcard. 

De verdachte wil niet zeggen wie dan wel zijn computer heeft gebruikt. “Dat is verraad”, zei hij tegen het hof. De verdachte is veel jonger dan zijn werkelijke leeftijd, oordeelde de hulpverlening. De reclassering adviseert nog steeds het jeugdstrafrecht toe te passen. De verdediging vroeg minder straf. De advocate wees erop dat al die uren werkstraf een zware belasting zijn voor deze jonge verdachte.

Onze Ambassadeurs