Krijgt CDA'er Johan van Slooten zijn zetel terug?

Geschreven door Redactie

Het hertellen van de stemmen voor de Statenverkiezingen is extra spannend voor CDA-Statenlid Johan van Slooten. Hij stond vierde op de kandidatenlijst van het CDA.

Bij de definitieve uitslag werd duidelijk dat de partij op het nippertje geen vierde zetel krijgt. En dat Van Slooten niet terugkeert in de nieuwe Staten. Het CDA vroeg vervolgens een hertelling aan.


Volgens Van Slooten draait het vandaag niet om hem. "Het gaat mij vooral om het CDA en als je het iets breder wilt trekken om de democratie in Flevoland." Van Slooten heeft veel waardering voor de 650 ambtenaren en vrijwilligers die alle 160.000 stemmen opnieuw tellen. 


In theorie kan er na de hertelling van vandaag opnieuw om een hertelling worden gevraagd, maar dat ligt volgens Van Slooten niet voor de hand. "Wanneer uit de hertelling blijkt dat de restzetel opnieuw naar DENK gaat denk ik dat je je daar bij moet neerleggen." 


Arief Khedoe 

Lijsttrekker Arief Khedoe van DENK voelt een gezonde spanning. Hij zou na de hertelling de enige zetel van de partij kunnen kwijtraken. Hij wil die zetel graag, want hij verwacht dat DENK met één stem al een verschil kan maken in de Flevolandse politiek.

Onze Ambassadeurs