CU onderzoekt tijdelijke vervanger zieke wethouder

Geschreven door Redactie

De ChristenUnie in Almere kijkt naar de mogelijkheid om een tijdelijke vervanger aan te stellen voor wethouder Aldrik Dijkstra. Dijkstra zit sinds 10 december ziek thuis. Inmiddels is bekend geworden dat hij nog tot halverwege mei niet aan het werk zal zijn. Het college van b en w heeft Dijkstra zestien weken ziekteverlof gegeven. 

Op basis van de Gemeentewet is het toegestaan om tijdens die periode een vervanger aan te wijzen. Dat is een besluit dat de gemeenteraad moet nemen. 

Vervanging nog niet zeker


ChristenUnie-fractievoorzitter Hans van Dijk zegt dat zijn partij de mogelijkheid bestudeert. Zo wordt gekeken of er ├╝berhaupt een geschikte kandidaat te vinden is om de functie de komende maanden over te nemen. Van Dijk benadrukt dat het nog niet vast staat dat zijn partij daadwerkelijk een vervanger wil. Ook zal er met de overige coaltiepartijen gesproken moeten worden.

Herstel vraagt tijd


Het college van b en w laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met Dijkstra, maar dat het herstel tijd en rust vraagt. Dijkstra heeft last van klachten aan het hoofd. Uit diverse onderzoeken is nog niet naar boven gekomen wat de oorzaak van die klachten is. 

Aldrik Dijkstra heeft de portefeuille Jeugd, Onderwijs en Gezondheid onder zich. Op dit moment worden zijn taken waargenomen door PvdA'er Jerzy Soetekouw.