Flevolanders opnieuw positief over openbaar vervoer

Flevolanders waren vorig jaar tevreden over het openbaar vervoer in de provincie. Dat blijkt uit de jaarlijkse OV-Klantenbarometer. Dat is het klanttevredenheidsonderzoek voor het regionaal openbaar vervoer. Het onderzoek wordt jaarlijks van eind oktober tot eind december gehouden.


In Flevoland is het busvervoer onderzocht. Inwoners gaven het openbaar vervoer, net als in 2017, gemiddeld een 7,6. Het landelijke gemiddelde is 7,7.


Volgens het rapport heeft het stadsvervoer in Almere een stroeve start. Reizigers geven de nieuwe busvervoerder daar een 7.4. Een daling van 0.2 punt in vergelijking met het jaar ervoor. Het stadsvervoer in Lelystad scoort met een 7.9 juist erg goed.


Reizigers werd onder meer gevraagd naar hun mening over het aantal zitplaatsen, het tarief, het gemak met instappen en de netheid van de bussen.Onze Ambassadeurs