Afschieten wasberen na acties van de baan

Geschreven door Redactie

Het afschieten van wasberen in Limburg is van de baan na onder meer verzet van de stichting AAP in Almere. CDA-gedeputeerde Mackus denkt volgens L1 dat de 50-100 wasberen alsnog kunnen worden opgevangen.


Limburg wilde alle in het wild levende wasberen afschieten omdat de kosten voor opvang veel te hoog zouden zijn. Een petitie van de stichting AAP tegen afschot werd zo'n 28.000 keer ondertekend. De petitie is vrijdag overhandigd aan gouverneur Theo Bovens. 


Stichting AAP vindt dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar het bestrijden van de dieren. Volgens AAP zou het geweer worden gepakt zonder te weten waar de dieren vandaan komen en zonder diervriendelijke alternatieven te onderzoeken. Inmiddels hebben zich bij de provincie instellingen gemeld die goedkopere opvang mogelijk maken.