City FC wint ook van FC Den Bosch

Geschreven door Paula Blesing

Almere City FC heeft vrijdagavond ook de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Ole Tobiasen met 3-1 te sterk voor de gasten uit Brabant. Het was alweer de vijfde zege op rij voor de Almeerders.


Bij rust leidde Almere City FC al met 2-0 dankzij een fraaie goal van James Efmorfidis en een eigen goal van FC Den Bosch speler Omar. Na rust deed Sven Blummel 'uit het niets' iets terug namens de gasten (2-1). FC Den Bosch was daarna nog dicht bij de gelijkmaker toen invaller Danny Holla van afstand hard op de lat schoot. In de slotfase maakte Anwar Bensabouh (in de 84e minuut) aan alle onzekerheid een einde voor de Almeerders door snoeihard de 3-1 binnen te pegelen na een corner. Het was zijn eerste goal in het betaalde voetbal. 


Almere City FC blijft door de knappe zege 6e op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. In de vierde en laatste periode gaat de ploeg alleen aan de leiding met 15 punten uit 5 gespeelde wedstrijden.

Volgende week spelen de Almeerders weer thuis, dan is Telstar de tegenstander.