Werkstraf en forse schadevergoeding voor vernielingen op station

Geschreven door Redactie

Voor vernielingen op station Oostvaarders in Almere is een 18-jarige Almeerder vrijdag veroordeeld tot 140 uur werkstaf waarvan 60 uur voorwaardelijk. Ook moet hij samen met een medeverdachte zo'n 10.000 euro schadevergoeding betalen aan de NS. De verdachte behoorde tot een groep van vijf 18-jarige Almeerders die oudejaarsnacht vernielingen pleegden.


Die waren zo ernstig dat het treinverkeer moest worden stilgelegd. De Almeerder die vrijdag is veroordeeld had het grootste aandeel. Hij was samen met een groep vrienden naar het station gegaan. Ze sloopten eerst de toegangspoortjes. Op het perron werden ruiten kapotgemaakt. Deze verdachte droeg een rode jas en was goed te zien op camerabeelden. Ook de mensen die de vernielingen zagen vanuit hun appartement, herkenden hem aan zijn opvallende jas.  


De Almeerder vertelde aan de politierechter dat hij die avond zoveel had gedronken dat hij zich nu niets meer herinnert. Hij heeft een excuusbrief geschreven aan de NS die hij in de rechtbank in Utrecht voorlas. Ook zei hij dat hij een baantje heeft gezocht om zo snel mogelijk de schade te kunnen vergoeden. 


De andere jongens kregen in januari al werkstraffen. Twee leden van de groep draaien op voor alle schade, omdat alleen zij ruiten hebben vernield.

Onze Ambassadeurs