Geen versoepelingen coronamaatregelen rondom Kerst

Geschreven door Redactie

Het aantal bezoekers dat mensen thuis mogen ontvangen tijdens de Kerst, blijft maximaal drie per dag. Ook de restaurants blijven dit jaar definitief gesloten. Daarmee blijft de gedeeltelijke lockdown zoals die nu is. Dat heeft minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen.

Volgens de premier gaat het niet goed met de besmettingscijfers en gaat het ook niet goed in de ziekenhuizen. Door de verlenging van de maatregelen hoopt Rutte dat de cijfers omlaag gaan. Maar mochten de cijfers niet dalen, dan sluit de premier niet uit dat er vóór de Kerst nog strengere maatregelen komen.


Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat er in januari strak gecontroleerde proefprojecten komen. De premier noemt als voorbeeld een theatervoorstelling met meer publiek of een voetbalwedstrijd met meer supporters. Het stadion van Almere City FC dient als locatie voor dat experiment. Ook kijkt het kabinet naar extra steun aan sectoren die het meest getroffen worden door de maatregelen. Bovendien maakt het kabinet plannen om extra geld beschikbaar te stellen voor speciale activiteiten voor jongeren, die het moeilijk hebben in de coronacrisis. 


De provincie Flevoland heeft zich, gemeten naar 100.000 inwoners, in de afgelopen twee weken tot de grootste coronabrandhaard van Nederland ontwikkeld.  





Onze Ambassadeurs