RIVM: zes coronadoden, wisselend beeld besmettingen per gemeente

Geschreven door Redactie

De afgelopen week zijn zes inwoners van Flevoland overleden aan COVID-19. Het gaat om drie mensen uit Lelystad, één uit Almere, één uit Dronten en een inwoner van Noordoostpolder.

Voor de tweede week op rij is het aantal geregistreerde besmettingen in Flevoland iets gedaald. 985 inwoners van de provincie werden in de afgelopen week positief getest. Dat zijn er 25 minder dan vorige week.


Dronten, Noordoostpolder en Urk zagen wel een stijging van het aantal positieve tests. Almere en Lelystad zagen een lichte daling en in Zeewolde bleef het aantal geregistreerde besmettingen stabiel. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Het aantal geconstateerde besmettingen in één week is dus voor de tweede week op rij gedaald. Vorige week testten 1010 Flevolanders in de zeven voorafgaande dagen positief op het coronavirus, de week daarvoor waren dat er 1321. 


De meeste besmettingen werden in Almere geconstateerd. In Lelystad kwamen er 142 positieve testen bij. Een week eerder waren dat er 174. In Noordoostpolder testten 94 inwoners positief, een behoorlijke stijging ten opzichte van de 65 van vorige week. In Dronten testten 58 inwoners positief tegenover 37 afgelopen week. In de gemeente Zeewolde waren het er 25, vorige week nog 23.

Onze Ambassadeurs