Selma (13) baas van Flevoziekenhuis

De 13-jarige Selma Kalkoul is voor één dag de baas van het Flevoziekenhuis in Almere. Dat is in het kader van het landelijke JINC-project 'Baas van Morgen'. 

Overal in het land doen bazen, CEO's en politici een stapje terug en zo'n 200 kinderen nemen de boel over. Tijdens deze dag ervaren de basisschool- en vmbo leerlingen hoe het is om de baas te zijn. In het Flevoziekenhuis heeft Selma de touwtjes vandaag in handen. "Ik vind het wel heel spannend om de baas te zijn. Ik hoop dat ik niks verkeerds doe vandaag."

In Flevoland liepen er onder meer kinderen mee met burgemeesters Weerwind en Adema en bij voetbalclub Almere City FC. De organisatie van het evenement hoopt dat scholieren een waardevol contact opbouwen voor later, als ze aan de slag willen gaan. "Als wij op wat voor manier Selma kunnen helpen om ooit haar droombaan te krijgen doen we dat graag", vertelt Edo Schubert, die in het Raad van Bestuur van het ziekenhuis zit.