Verdwenen geld zou reden zijn voor urenlange gijzeling moeder en kinderen

Geschreven door Redactie

In de rechtbank in Amsterdam is het proces begonnen tegen vijf verdachten van een gijzeling in Almere. Met oud en nieuw werd een vrouw uit Amsterdam vastgehouden in een woning in de wijk Nobelhorst in Almere.

De vrouw en haar kinderen zijn op nieuwjaarsdag door zwaarbewapend team van de politie bevrijd.

De reden van de gijzeling is volgens het slachtoffer de verdwijning van een grote soms geld. Het slachtoffer zag het geld bij een verdachte. Korte tijd later was het verdwenen. Meerdere mannen verdenken het slachtoffer ervan dit geld te hebben gestolen.

De verdachten wilden antwoorden van het slachtoffer over het verdwenen geld. Het slachtoffer en haar twee kinderen zijn vorig jaar tijdens oud en nieuw ontvoerd uit een woning in Amsterdam. Ze werd vastgehouden in een woning in Almere Nobelhorst. Daar heeft ze volgens haar advocaat 26 uur vast gezeten.

Het slachtoffer heeft verklaard dat zij en haar twee kinderen los van elkaar zijn meegenomen door meerdere verdachten. In Almere aangekomen moeste ze volgens haar op een barstoel zitten. Daar moest het slachtoffer het hele verhaal vertellen over het verdwenen geld. Ze zei daar niks van te weten. 


Ze vertelt dat ze toen met een wapen werd geslagen door een verdachte. De verdachten ontkennen dat. Er zou wel wat heen en weer geduwd zijn waarbij een van de verdachte meerdere keren het slachtoffer heeft geraakt. De neus van het slachtoffer werd geraakt en begon te bloeden. Het bloed viel op de grond en volgens een verdachte is daar later een wapen in gevallen. 


Volgens een van de verdachten had het slachtoffer zelf gevraagd om haar op te halen in Amsterdam. Ze had daarover een berichtje gestuurd via Snapchat waarin ze gezegd zou hebben te willen praten. Het slachtoffer zou ook zelf hebben gevraagd om haar naar Almere te brengen. Volgens de verdachte gaat het dan ook niet om gijzeling.