Chinese monnik Liu Peng op bezoek bij Kung Fu school in Almere

Geschreven door Guan Yu Martial Arts

Zaterdag 13 april kwam shifu Liu Peng, een Chinese monnik, bij Guan Yu Martial Arts Academy op bezoek om een Shaolin Kung Fu en Tai Chi workshop te geven. Hij kwam speciaal voor deze sportschool naar Almere, omdat hij de leraren in China had getraind en benieuwd was naar Guan Yu Martial Arts Academy en de leerlingen.

Voor de kinderen was de workshop Shaolin Kung Fu zeer intensief. De jongste leerlingen die meededen waren namelijk slechts 7 jaar oud! Aan het eind van de workshop was ook de gelegenheid om vragen te stellen. Één van de kinderen vroeg hoe oud shifu Liu Peng was toen hij begon met Shaolin Kung Fu, waarop "7 jaar" werd geantwoord. De ogen van de jongste leerlingen werden groot van verbazing. "Net als ik!" riep hij , waarna iedereen moest lachen.

Na de Shaolin Kung Fu workshop, volgde de Tai Chi workshop. Deze was ook zeer pittig, maar voornamelijk heel informatief. De focus lag op de "waarom". Waarom beoefent men Tai Chi, wat betekent Tai Chi en wat is de achterliggende gedachte?

In de avond hadden de leerlingen de gelegenheid om met shifu Liu Peng mee uit eten te gaan. Er was gekozen voor Fuji House, waar iedereen elkaar beter leerde kennen en om in een informele sfeer met shifu Liu Peng te praten.

Naast de workshops, lieten de leraren van Guan Yu Martial Arts shifu Liu Peng meer van Almere zien. Zo namen zij de tulpenroute, waar een fotograaf foto's had genomen van shifu Liu Peng bij een tulpenveld. Deze kan shifu Liu Peng weer gebruiken voor zijn eigen promotie (en als aandenken voor de leuke tijd in Almere!).

Enthousiast geworden? Guan Yu Martial Arts Academy heeft een actie waar je drie gratis proeflessen kunt meetrainen. Bezoek de website voor de lestijden!