Dag van de Gezonde Schoolkantine

Geschreven door Redactie

Het is vandaag de dag van de Gezonde Schoolkantine. En stiekem snappen wij dat ook wel een beetje, want vaak is er op scholen alleen maar slechte dingen te verkrijgen. 

We worden allemaal een beetje dikker - wees eerlijk, ook bij u kan er waarschijnlijk wel wat vanaf. Is helemaal niet erg, we moeten gewoon een beetje beter opletten op wat we eten. En laten we daarmee beginnen bij onze kinderen. Tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine, bijvoorbeeld!


De Dag van de Gezonde Schoolkantine is in het leven geroepen door Arron Automatics, een bedrijf dat catering op scholen verzorgt. Arron heeft een programma opgesteld, het 'Fresh'-programma, waarbij gezonde voeding voor schoolkinderen wordt gepromoot. Dat betekent dat opgefokte pubers binnenkort allemaal in een appel bijten in plaats van zich vol te stouwen met kroketten uit de frituur. Het doel laat zich raden: Uiteindelijk moeten alle kinderen aan een gezonder dieet. Ook als pap en mam niet meekijken.


De Dag van de Gezonde Schoolkantine wordt iedere derde dinsdag van april georganiseerd. Scholen kunnen meedoen aan de Dag door voedingsdeskundigen voorlichting te laten geven, of door in gesprek te gaan met hun cateraar over het aanbod aan gezond eten. 

Onze Ambassadeurs