Flevoland neemt voorzorgsmaatregelen tegen coronavirus

Geschreven door Redactie

Flevolandse instellingen nemen voorzorgsmaatregelen tegen een mogelijke uitbraak van het coronavirus. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland langs verschillende organisaties en instanties.  

Zorgaanbieder Zorggroep Almere laat posters drukken waarin mensen worden gewaarschuwd om niet langs apotheken te gaan, wanneer ze verschijnselen hebben van het coronavirus. Het gaat dan om koorts in combinatie met benauwdheid. De posters worden ook opgehangen bij huisartsenposten en zorginstellingen.  

Veel vragen 

GGD Flevoland krijgt verschillende telefoontjes van bezorgde inwoners zo laat een woordvoerder weten. "De vragen die we krijgen gaan vooral over dingen die in het nieuws komen. Veel vragen gaan bijvoorbeeld nu over Noord-Italië. Verder vragen mensen die net terug zijn van vakantie zich af of ze wel of niet het virus hebben".  

Lege schappen en drukte 

Bepaalde producten zijn niet meer aan te slepen. Aan de ene kant vliegen de desinfecterende gels de winkel uit en aan de andere kant komen bepaalde producten Flevoland moeilijk in. Zo is er een dreigend tekort aan knoflook en dat merken ze ook bij het bedrijf Polderknoflook in Lelystad. 

Onze Ambassadeurs