Oostvaarderskliniek werkt samen met nieuwe bibliotheek

Geschreven door Redactie

De Oostvaarderskliniek vindt dat het slecht gesteld is met de digitale vaardigheden van de patiënten. Zij hebben daarom contact gezocht met de stichting Digisterker.


Zij hebben aan Digisterker gevraagd wat zij hieraan konden doen. Deze gaf aan wel iets te kunnen betekenen, in samenwerking met de nieuwebibliotheek. 


Een medewerker van het DigiTaalhuis gaf aan dat een andere kliniek ook met een bibliotheek samenwerkt. Waarom kan dat in Almere dan niet? De bibliotheek in Almere heeft daarom haar licentie uitgeleend aan Digisterker, die deze weer uitleent aan de kliniek in Oostvaarders. 

Patiënten van de Oostvaarderkliniek krijgen al veel opleidingen en lessen aangeboden zoals basivaardigheden Nederlands, techniekopleidingen, rekenen en theorie examen voor het rijexamen. Vanaf heden is er nu ook de Digisterker cursus.

De cursus gaat over online werken. Denk aan aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven, toeslagen aanvragen etc. Als je niet heel handig bent met de computer kan dit lastig zijn. Daarom is er nu de cursus van Digisterker 'Werken met de e-overheid' gemaakt. Voor patiënten die bijna klaar zijn met de behandeling is dit een goede manier om zich voor te bereiden op de terugkeer in de maatschappij. 


Onze Ambassadeurs