Kleding en spullenverkoop voor Missie Gura op Koningsdag!

Geschreven door Stichting Missie Gura

Op 27 april 2019 zal er een Stichting Missie Gura kraam staan in Almere Buiten. Bij dit kraampje zullen plantjes, speelgoed en kleding worden verkocht waarbij het opgehaalde geld naar Stichting Missie Gura gaat. 

Het kraampje van Missie Gura staat waarschijnlijk op het grote groene veld achter de Albert Heijn in Almere-Buiten. Kom jij een kijkje nemen?

Stichting Missie Gura

Stichting Missie Gura is een stichting die kinderen helpt in de stad Gura Humorului in Noordoost Roemenië. Stichting Missie Gura komt in actie voor veel van de ca. 4.000 kinderen uit (economisch) gebroken gezinnen. 

Voor deze kinderen zijn er eigenlijk geen activiteiten beschikbaar waar zij in hun vrije tijd kunnen vertoeven. Een pittige start voor jonge kinderen, er is weinig perspectief. Waar familie en school te kort schieten, springt Missie Gura bij!

Missie

De missie van Stichting Missie Gura is om Gods liefde, licht en leven te delen met Roemeense kinderen. Dit doen zij door vakantie-bijbel-clubs te organiseren voor de kinderen. Naast de vakantie- bijbel-clubs wil de stichting ook structurele hulp gaan bieden aan de kinderen, jongeren en jonge gezinnen. Dit wil de stichting doen door bijvoorbeeld lessen te geven in Engels om de communicatie te verbeteren, jongeren kneepjes mee te geven van koken, huiswerkbegeleiding aan te bieden, maar ook weerbaarheidstraining te geven omtrent de gevaren van prostitutie en misbruik. 

Kinderen blijven achter

De loonschalen zijn in Roemenië zo laag, dat ouders besluiten in het buitenland te gaan werken, waardoor de kinderen achterblijven bij buren of grootouders. De jonge tienermeiden krijgen vervolgens een sterk verlangen om hun ouders te gaan bezoeken in het buitenland, waardoor zij extra vatbaar zijn voor loverboys die hen daarheen lijken te brengen. Zij komen echter nooit bij hun ouders want ze komen onder bedreiging en zonder paspoort terecht in de prostitutie.

“Jonge tienermeiden worden geronseld door loverboys en komen in Nederland in de prostitutie terecht.

Doneren

Wil je Stichting Missie Gura een steuntje in de rug geven door te doneren? Klik dan op deze link om doorverwezen te worden naar we website van Missie Gura.

Koningsdag

Heb jij je zolder of garage al uitgezocht naar spullen die weg kunnen? Wij zijn nog op zoek naar goede verkoopbare spullen! Heb je iets wat ons kan helpen? Neem dan contact met ons op via tfc@missiegura.nl.

Namens Stichting Missie Gura alvast enorm bedankt voor alle hulp en bijdragen! 

 

 

Onze Ambassadeurs