Slaapzakken inzamelen voor vluchtelingen op Lesbos

Geschreven door Redactie

Joanne van der Ploeg uit Emmeloord is een slaapzakken-inzamelingsactie begonnen voor vluchtelingenkamp Moria op het eiland Lesbos in Griekenland.

13-duizend vluchtelingen zijn daar afgelopen week dakloos geworden na een grote brand.

Van der Ploeg hoopt voor woensdagavond 1300 slaapzakken bij elkaar te hebben, die in Almere en in Emmeloord kunnen worden ingeleverd. In Almere kan dat vanaf 14.30 uur op basisschool de Pirouette. En in Emmeloord vanaf 19.00 uur op de Jeanne D'arclaan 65. Elk inzamelpunt kunnen 650 slaapzakken worden ingeleverd. 

"De vluchtelingen zijn al alles kwijtgeraakt toen ze hun huis achterlieten. Nu zijn ze opnieuw alles kwijtgeraakt", vertelt van der Ploeg. Volgens haar is het belangrijk dat de vluchtelingen op Lesbos de slaapzakken krijgen. "Over een maand kan het 's nachts -5 graden worden", vertelt ze.Onze krant nog niet ontvangen?