Update van Missie Gura

Geschreven door Redactie

Stichting Missie Gura is een stichting die kinderen helpt in de stad Gura Humorului in Noordoost Roemenië. Stichting Missie Gura komt in actie voor veel van de ca. 4.000 kinderen uit (economisch) gebroken gezinnen.

Voor deze kinderen zijn er eigenlijk geen activiteiten beschikbaar waar zij in hun vrije tijd kunnen vertoeven. Een pittige start voor jonge kinderen, er is weinig perspectief. Waar familie en school te kort schieten, springt Missie Gura bij!


De missie van Stichting Missie Gura is om Gods liefde, licht en leven te delen met Roemeense kinderen. Dit doen zij door vakantie-bijbel-clubs te organiseren voor de kinderen. Naast de vakantie- bijbel-clubs wil de stichting ook structurele hulp gaan bieden aan de kinderen, jongeren en jonge gezinnen. Dit wil de stichting doen door bijvoorbeeld lessen te geven in Engels om de communicatie te verbeteren, jongeren kneepjes mee te geven van koken, huiswerkbegeleiding aan te bieden, maar ook weerbaarheidstraining te geven omtrent de gevaren van prostitutie en misbruik. 

Daphne en Paul zijn inmiddels al een tijdje in Gura en laten ons graag weten hoe het met ze gaat.

Hoe is het in Gura?

We genieten van de zomer, alhoewel deze voor Roemeense begrippen koel en heel erg nat is. Onze vrienden in de bergen zagen hun aardappeloogst helaas mislukken.

Huis in Gura 

Onze huisvestingssituatie beweegt langzaam; de buren zijn klaar voor vertrek en wij praten met de lokale bank over mogelijk financiering, maar die kans lijkt heel klein. Om de andere helft van het pand te kunnen kopen, zoeken we nog 35.000 eu. Een groot bedrag, maar het onderdak biedt dan ook wel ruimte aan álle Missie Gura-activiteiten en als woonruimte voor ons.

Zaak in Gura 

Verder moeten we voor ons inkomen ook aan het werk blijven. Om hier ingeschreven te raken als Eenmanszaak, is een lange weg: via notariële goedkeuring op handelsbevoegdheid voor een bemiddelaar, tot en met beëdigde vertaling van mijn paspoort en diploma (van 100 jaar geleden). De volgende stap is om rechtsgeldigheid te verkrijgen in NL bij DUO en een rechtbank in Den Haag... Gelukkig kregen we gisteren bericht dat dat niet meer nodig is, de inschrijving is rond. Dank aan God!

Tot slot 

We laten het hierbij, want volgende week zullen we verslag doen van de VBC. Graag jullie gebed voor deze bijzondere week en de kennismaking met de beide teams komend weekend: dat we één team worden en schouder aan schouder mogen werken. Bid om kracht, liefde & geduld. En dank voor al die prachtige zegeningen. God is goed!




Onze Ambassadeurs