Nieuwe studentenwoningen in voormalig Penitentiaire Inrichting?

Geschreven door Redactie

Het is zo een slecht idee nog niet, denken meerdere studenten. Een studentenwoning maken van voormalig Penitentiaire Inrichting in Almere. 

Een spontane ingeving van een studente tijdens een etentje heeft ons aan het denken gezet: waarom maken we van de Almeerse gevangenis geen studentenwoningen? Het pand staat namelijk al sinds 1 januari leeg, en heeft minstens 360 cellen. 

Ombouwen

De 360 cellen zijn zeer eenvoudig om te bouwen tot woonunits. En van de grote eetzalen en werkruimtes kunnen er eventueel nog meer woonunits gemaakt worden. 

Alles wat een student nodig heeft

Voormalig PI is namelijk voorzien van alles wat een student nodig heeft. kookgelegenheid, sportvelden, studieruimtes. Er zouden zelfs kleine bedrijfjes, een winkeltje en een kroegje gemaakt kunnen worden. En er is zelfs een bushalte die stopt voor de deur.

Het pand is tot 1 juli eigendom van Rijksvastgoedbeheer. Daarna kan het aan een marktpartij worden verkocht, of natuurlijk aan de gemeente. Zo een gek idee vinden wij het nog niet, De Nor, de naam die de studente heeft verzonnen. 


Onze krant nog niet ontvangen?