Nationale Parkendag bij Stadslandgoed de Kemphaan

Geschreven door Redactie

Op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere werd woensdag de Klokhuis Nationale Parkendag gehouden.

Op het buitenevenement kwamen zo'n 2.000 kinderen af. Het televisieprogramma op NPO 3 maakte ook een zevendelige serie over de Nationale Parken in Nederland, waaronder één over Nationaal Park Nieuw Land.


Tijdens het evenement was er van alles te doen op het gebied van de natuur. Alle Nationale Parken in Nederland presenteerden zich en bij iedere stand konden kinderen allerlei natuurbelevingsactiviteiten ondernemen, waaronder waterbeestjes vangen, zwerfsteenwerpen of een schepnetje versieren. Ook was er een meet-and-greet met de presentatoren van Het Klokhuis. Boswachters van Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland waren ook aanwezig: 'Ik denk dat iedereen om zich heen wel ziet dat veel kinderen binnen zitten en wat wij juist willen is kinderen laten zien hoe leuk de natuur is en wat je ervan kunt leren', vertelt boswachter Mikal Folkerstma. 


Op dinsdag 7 mei wordt de uitzending over Nationaal Park Nieuw Land uitgezonden waarin de presentator meegaat op safari in de Oostvaardersplassen. De uitzending is te zien om 18:40 uur op NPO 3.

Onze Ambassadeurs