Tv-special met nabestaanden van slachtoffer aanslag Koninginnedag 2009

Geschreven door Redactie

Op Koningsdag zendt Omroep Flevoland een special uit rondom de familie Plantijn. Op 30 april is het precies tien jaar geleden dat deze Almeerse familie haar vader/echtgenoot verloor toen Karst T. tijdens de viering van Koninginnedag een aanslag pleegde op de koninklijke familie. Wilfrido Plantijn was één van de slachtoffers.

In totaal vielen bij deze aanslag acht doden, inclusief de dader. Zeventien mensen raakten gewond. Een aantal slachtoffers was lid van een Antilliaanse dansgroep uit Almere: Expreshon Kultural. Zij zouden die dag optreden voor de koninklijke familie. Wilfrido Plantijn stond samen met de andere dansgroepleden naar de stoet te kijken en werd vol geraakt door de auto van Karst T. Hij stierf op 71-jarige leeftijd.

Dansen voor de Koningin

Wat dit alles heeft betekend voor de naaste familie is te zien in deze special: ‘Dansen voor de Koningin’. Programmamaker Jamila Baaziz sprak met de weduwe van Wilfrido en drie van zijn kinderen. Met hen blikt ze terug op die bewuste dag, op alles wat er daarna op hen afkwam, hoe ze dit verwerkt hebben en hoe het hun leven heeft veranderd. Wilfrido was een belangrijke steunpilaar voor zijn vrouw en kinderen en het gemis is nog steeds groot.

De 19 minuten durende special, gemaakt door Jamila Baaziz en David Brouwer, wordt uitgezonden op zaterdag 27 en zondag 28 april.

Van 8.00 tot 17.00 uur: eerste uitzending om 8.20 uur, daarna elke 20 minuten herhaling.

Vanaf 17.00 uur: eerste uitzending om 17.15 uur, daarna elk uur herhaling.

Onze Ambassadeurs