31 jaar geleden kwam Edward Scissorhands voor het eerst in de bioscoop!

Geschreven door Redactie

Wat voor film is Edward Scissorhands?

Edward Scissorhands is een Amerikaanse fantasie romanfilm uit 1990 dat werd geregisseerd door Tim Burton. Het werd geproduceerd door Burton, Denise Di Novi en geschreven door Caroline Thompson. Johnny Depp speelt een kunstmatige mensachtige genaamd Edward, een onvoltooide creatie die scharen heeft als fingers.

De jongeman wordt opgevangen door een familie in de buitenwijken en wordt verliefd op hun dochter Kim. Burton kwam met het idee van Edward Scissorhands uit zijn jeugd in een buitenwijk van Burbank, Californië. Tijdens de pre productie van de film “Beetlejuice” werd Caroline Thompson ingehuurd om Burtons verhaal aan te passen tot een scenario, en de film begon met productie bij 20th Century Fox, nadat Warner Bros. had geweigerd.

De trailer voor Edward Scissorhand is hieronder te zien!Onze Ambassadeurs