Tweede verdachte dodelijk misdrijf ook langer vast

Geschreven door Redactie

De 35-jarige Almeerder die woensdag werd opgepakt in het onderzoek naar het dodelijk misdrijf aan de Rode Klif in Lelystad blijft langer vastzitten.

Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald. Volgens de rechter zijn er voldoende verdenkingen en gronden om de man nog twee weken vast te houden.

Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer, de 72-jarige bewoner van het pand, zeer waarschijnlijk in het weekend van vrijdag 19 op zondag 21 april om het leven is gekomen. Sectie op het lichaam van het slachtoffer bevestigt het vermoeden van een misdrijf.

In totaal zijn er drie verdachten. Van één van hen werd donderdag het voorarrest al met twee weken verlengd. De derde verdachte wordt er alleen van verdacht van heling omdat hij de mobiele telefoon van het slachtoffer in zijn bezit had.

Onze krant nog niet ontvangen?