Verdachte dodelijk misdrijf Rode Klif blijft langer vastzitten

Geschreven door Redactie

De 48-jarige man die maandag werd opgepakt voor een dodelijk misdrijf in een appartement aan Het Rode Klif in Lelystad mag nog twee weken langer worden vastgehouden.

Dat heeft de rechter-commissaris donderdag bepaald. Volgens de rechter-commissaris zijn er voldoende verdenkingen en gronden om de man langer vast te houden.


De man werd maandag aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 72-jarige bewoner. Die werd zondag gevonden na een tip en lag vermoedelijk al een week dood in zijn huis. Woensdag werd een tweede verdachte aangehouden, een 35-jarige Almeerder. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 


Over de achtergronden van verdachte en slachtoffer en een mogelijk motief, willen de politie en het Openbaar Ministerie in het kader van het onderzoek nog niets zeggen. De vaste commissie voor Justitie en Veiligheid in de Tweede Kamer wil opheldering van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming over de zaak. De Kamerleden zijn verontrust door berichten in de Telegraaf dat er mogelijk een of meer tbs'ers bij de zaak betrokken zijn.

Onze Ambassadeurs