Vrijspraak voor ontucht met pleegdochter

Geschreven door Redactie

Een 44-jarige man uit Almere is vrijgesproken van het plegen van ontucht met zijn minderjarige pleegdochter. Het bewijs ontbreekt, stelde de rechtbank in Lelystad vrijdag.


De man ontkende haar misbruikt te hebben, maar ze hadden wel degelijk seks met elkaar. Dat was met wederzijdse instemming, zei hij. Volgens het meisje begon het toen ze 13 of 14 jaar oud was. Ze werd bedreigd als ze weigerde. Eén keer zou de man haar met een mes hebben bedreigd en bij een tweede keer zouden naaktfoto's van haar op internet geplaatst worden als ze niet meewerkte. Het meisje verklaarde eerst dat ze vijf keer gemeenschap hadden, later zei ze dat het zelfs vaker dan tien keer gebeurde. De verdachte houdt het op drie keer. 


Voor het dwingen van zijn pleegdochter tot het hebben van de seks ontbreekt bewijs. Hoewel seks met minderjarigen ook strafbaar is, had het Openbaar Ministerie hem dat niet ten laste gelegd. Daarom wordt de man vrijgesproken, zoals zijn raadsman Peter Plasman ook bepleit had. Hij wees nadrukkelijk op de Whatsapp-gesprekken tussen het tweetal waaruit volgens hem de wederzijdse instemming bleek.

Onze Ambassadeurs