Woningcorporaties maken bezwaar tegen verhuurdersheffing

Geschreven door Redactie

Net als woningcorporaties elders in het land maken ook de meeste grote Flevolandse verhuurders bezwaar tegen de zogenoemde verhuurdersheffing van de belastingdienst.

De corporaties vinden dat ze de miljoenen die ze sinds 2013 jaarlijks aan de Belastingdienst moeten overmaken, beter zouden kunnen besteden aan de bouw van nieuwe sociale huurwoningen of aan het verduurzamen van bestaande woningen in hun bestand.


Landelijk maken zo'n 180 woningcorporaties bezwaar. In onze provincie gaat het in elk geval om Ymere (Almere), de Alliantie (Almere), Centrada (Lelystad), Patrimonium (Urk), Woonpalet (Zeewolde) en Mercatus (Noordoostpolder). Oost Flevoland Woondiensten (OFW) in Dronten dient geen bezwaar in, omdat de corporatie al op een andere manier bezwaar maakt. OFW zegt het signaal van de collega-verhuurders wel te steunen. 


Elke verhuurder die meer dan 50 huurwoningen bezit, moet verhuurdersheffing betalen. Het te betalen bedrag wordt gebaseerd op de WOZ-waarden van de huurwoningen. Bij een grote corporatie gaat het om een groot bedrag. Bij Ymere viel dit jaar bijvoorbeeld een aanslag van 77 miljoen euro op de mat.

Onze Ambassadeurs