Flevoland geeft landelijke start Bevrijding

Geschreven door Redactie

Met de aankomst van minister-president Mark Rutte in het theater KAF in Almere is de Nationale Viering van de Bevrijding begonnen.

De Provincie Flevoland is dit jaar de organisator. Naast de premier zijn er ook ambassadeurs van omliggende landen en vele politici naar Almere gekomen.

De gasten krijgen door commissaris van de Koning Leen Verbeek een rondleiding langs allerlei korte voorstellingen of presentaties. Dit is de zogenaamde Parade van Vrijheid. Zo vertelt journalist Eva Vriend over hoe de eerste boeren werden uitgekozen om in de Noordoostpolder te mogen starten. En vertelt theatermaker Nick Teunissen het verhaal van zijn partner die vluchtte voor de oorlog in Bosnië, zo'n 25 jaar geleden. Al die kleine voorstellingen raken het thema van dit jaar; In vrijheid kiezen.

Rond 13:00 uur geeft minister-president Rutte het startsein voor de viering van de bevrijding. Hij ontsteekt het vrijheidsvuur, de vlam die symbool staat voor de vrijheid. Dat vuur is zaterdagavond opgehaald door hardlopers van de Almeerse Hockey Club in Wageningen.



Onze Ambassadeurs